e-mail

UH technika Bt.    HU 1012  Budapest Mátray u. 5-7 fsz 8

telefon: +36 70 3189318 

INJEKTORTISZTÍTÁSTisztítási lehetőségek

Vegyi tisztítás

 


 

Vegyi tisztítás során sok esetben erősen maró anyagokat juttatnak a benzinellátó rendszerbe, amellyel megpróbálják leoldani a lerakódásokat.
A módszer hátránya, hogy nincs semmiféle ellenőrzési lehetőség, nem mérhető az eredmény, a lerakódásokat nem tudja eltávolítani a teljes felületről, a belső térből leoldott anyagok nem távoznak el, ugyanakkor károsíthatja a befecskendező rendszert.

Ultrahangos tisztítás

 


 

Ugyanaz az injektor ultrahangos tisztítás után.
Az ultrahangos tisztítás régóta ismert eljárás, olyan helyeken alkalmazzák, ahol kíméletesen kell eltávolítani a makacs szennyeződést, például fogászati rendelőkben, ékszerész műhelyekben.
A vizes oldatban lévő mosó anyagrészecskéket ultrahanggal mozgásba hozzák, így hatékonyan tudja leválasztani a lerakódásokat. A művelet közben a szeleptűt elektromos impulzusokkal mozgásban kell tartani.

Az eljárás tehát három lényeges dologtól függ: a mosó anyag összetétele, az ultrahang frekvenciája, erőssége és a vezérlő jel alakja.

Az injektor láthatóan fémtiszta állapotban kerülhet vissza a gépkocsiba – de csak a kimeneti diagnosztika elvégzése után.tovább >>>>>

Vissza a főoldalra

Vissza a tartalomhoz